top of page
S_MG_8958_edited.jpg

Stadvroedvrouwen

Wij zijn een team van vier enthousiaste vroedvrouwen met jarenlange ervaring en liefde voor het vak, werkzaam in Antwerpen.

Over ons

Wij willen jullie liefdevol ondersteunen, zowel tijdens als na de zwangerschap. Gezond zwanger zijn, natuurlijk bevallen, borstvoeding en een goede hechting tussen ouder en kind staan bij ons centraal.

Geen vraag of zorg is te groot: wij zijn er voor jou én je partner in deze spannende, soms overweldigende tijd.

Ieder van ons heeft een eigen inbreng naast de begeleiding van zwangerschap en kraamtijd. Zo kunnen we jou met een persoonlijke toets begeleiden.

Wij werken volgens de aanbevelingen van de good-practice-postnatale-zorg en dragen het label kwaliteitsvolle zorg.

  • Betrouwbare info

  • Persoonlijke aanpak

  • Voldoende tijd 

  • Kwaliteitsvolle en continue zorg

  • Goede bereikbaarheid

  • Team dat voor jou klaarstaat

 

Els Verlinden

Tijdens mijn studie voelde ik snel aan dat mijn hart lag bij de eerstelijnszorg. De transitie naar het ouderschap is een intense periode, waar ik graag een rustpunt in wil vormen, door te luisteren en correct te informeren. Ik vind het belangrijk om het volledige gezin te betrekken in de zorg voor moeder en kind en open en eerlijk te communiceren. Ik hou erg van de diversiteit van Antwerpen.

Vroedvrouw

Mama van 3 kinderen

Regio 2660 - 2610 - 2020

Eve Suetens

Mijn leven nam een onverwachte wending toen ik na mijn opleiding beeldende kunsten koos voor de studie vroedkunde. Het voelde als een roeping. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik ga elke dag met plezier werken.

 

Ik vind het fijn om dagelijks in ons diverse Antwerpen te fietsen en die wonderlijke kleine mensjes te begeleiden samen met hun kersverse ouders, hun positief te ondersteunen en te leren vertrouwen op hun buikgevoel. Ik heb me bijgeschoold als lactatiekundige om mama’s beter te kunnen helpen om gelukkig te zijn met of zonder borstvoeding.

 

En ik beschouw het als mijn plicht om de stem te zijn van de kleine baby’s die nog niet kunnen vertellen wat ze willen.

Vroedvrouw & lactatiekundige

Mama van 2 kinderen

Regio 2600 – 2140 – 2018 – 2000

Birgitta Le Clef

Ik droom van een plek waar jonge moeders samenkomen en elkaar ondersteunen in het geven van borstvoeding. Ik geloof in de kracht van vrouwen, in hun kennis en hun buikgevoel. Ik voel me vereerd dat ik deel mag uitmaken van het wonder van de komst van zoveel nieuwe baby’s.

In 2008 volgde ik een opleiding als massagetherapeute en een jaar later specialiseerde ik mij in Nederland in de Shantala babymassage.

In 2013 studeerde ik af als lactatiekundige. Ik ben gepassioneerd en gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en baby’s voor en tijdens de borstvoedingsperiode.

In 2014 volgde ik een opleiding draagconsulent zodat ik je kan aanleren hoe je een baby comfortabel bij je kan dragen tijdens de eerste maanden.

Vroedvrouw, babytaalcoach & lactatiekundige

Mama van 3 kinderen

Grootouder van 4 kleinkinderen

Regio 2000 - 2018

Caroline Vanmechelen

In 1998 begon mijn reis als vroedvrouw in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Ik verkende het land van de kraamafdeling, ging eilandjes bezoeken die kleine N* en Mic heten en ging voort naar de spannende regio van de Verloskamer. Er werden veel kindjes geboren in deze regio, ook drie van mezelf.


Na tien jaar omzwervingen was het tijd om een ander oord op te zoeken. De rust en regelmaat van de prenatale consultatie zorgden voor vernieuwde energie op mijn reisweg. Er werd nog een reisgenootje geboren in ons gezin.


Er ontstond ruimte om een zijspoor te volgen: ik begon mama’s thuis op te volgen en vond daar met de jaren steeds meer mijn bestemming in. Door mijn werk bij Stadvroedvrouwen werd mijn zijspoor een hoofdweg. Fietsend door Antwerpen voel ik me thuis.

Vroedvrouw

Mama van 4 kinderen

Regio 2000 - 2018 - 2140 - 2600

bottom of page